Παιδικός Σταθμός - Play & Learn Preschool

Πιστεύουμε ότι κάθε στιγμή στη ζωή κάθε παιδιού είναι ώρα για μάθηση:“Every Moment is a Teachable Moment”. Η κινητήριος δύναμη του Play & Learn είναι το παιχνίδι που είναι η πηγή αυθόρμητης μάθησης. Το παιχνίδι διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, την προσωπικότητα και τις ανάγκες τους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Play & Learn Preschool είναι βασισμένο στις αρχές του σεβασμού και της ευθύνης. Στηρίζεται στην ενδογενή και αυθόρμητη ανάγκη των παιδιών για εξερεύνηση και επιτρέπει ένα αυτο-καθοδηγούμενο πρόγραμμα σπουδών. Σε ένα ασφαλές περιβάλλον με οδηγό μας την ελεύθερη έκφραση μέσα από το αγγλικό βιωματικό παιχνίδι, μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε, να χρησιμοποιούμε τα λόγια μας και να παίζουμε με ομαδικά παιχνίδια ελεύθερα και οργανωμένα. Στην περίπτωση του Play & Learn Preschool η αγγλική γλώσσα γίνεται το μέσο και όχι ο αυτοσκοπός.

Το πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού είναι ειδικά εμπλουτισμένο με ιδιαίτερες δραστηριότητες που βοηθούν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης του παιδιού, όπως το Mitzvah Tree, το All about me, Handwriting without Tears και Music and Movement. Το πρόγραμμα είναι ακόμα βασισμένο στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι δημιουργούν μια κοινότητα ενηλίκων που υποστηρίζει τη μάθηση των παιδιών.

Στο Play & Learn το παιδί παίρνει το ρόλο του πρωταγωνιστή που είναι ικανό να χτίσει τη γνώση του. Ο εκπαιδευτικός σε συνεργασία με τους άλλους εκπαιδευτικούς παρατηρεί, αναλύει και εμπλουτίζει το ομαδικό ή ατομικό παιχνίδι. Η επικοινωνία του με τα παιδιά βασίζεται στην εμπιστοσύνη που δείχνει στα παιδιά να χτίσουν τη γνώση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση μάθησης.

Η εκπαίδευση στο Play & Learn βασίζεται στην επικοινωνία δασκάλου με δάσκαλο, δασκάλου-παιδιού, γονέα- παιδιού, γονέα-δασκάλου, γονέα-γονέα. Το σχολείο είναι μέρος έρευνας, ένας χώρος συμμετοχικός όπου οι αξίες μοιράζονται και η γνώση είναι αποτέλεσμα επιθυμίας.

Το περιβάλλον είναι σχεδιασμένο στις αρχές του σεβασμού και της ευθύνης. Με λιτές και απλές γραμμές και χρώματα το Play & Learn Preschoοl είναι η προέκταση του σπιτιού του παιδιού και έχει σχεδιαστεί να θυμίζει πολλά από το σπίτι του. Φωτογραφίες από την οικογένειά του ή υλικά ή εργαλεία, όπως αληθινά κουτάλια, ή παπούτσια και ρούχα παιδικά δημιουργούν ένα γνώριμο περιβάλλον στο παιδί.

Ο εξωτερικός χώρος είναι σχεδιασμένος με γνώμονα το σεβασμό στη φύση: η τσουλήθρα, οι ρόδες, η άμμος, το χώμα, τα ξύλα και άλλα φυσικά, μουσικά υλικά γίνονται στόχοι καθημερινής εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Το κάθε τμήμα απαρτίζεται από 12-17 παιδιά και λειτουργεί από τις 7:30-16:00 από τις 1 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Ιουλίου.

Αίτηση ενδιαφέροντος
Άλλες Υπηρεσίες

Άλλες Υπηρεσίες

περισσότερα
Μαρτυρίες Γονέων

Μαρτυρίες Γονέων

περισσότερα

NEWSLETTER

Λάβετε νέα μας και ενημερωθείτε για τις μελλοντικές εκδηλώσεις μας

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό
είναι υποχρεωτικό