Συχνές Ερωτήσεις

 1. Γιατί είναι σημαντική η εκμάθηση ξένων γλωσσών σε νεαρή ηλικία;
  Η επαφή με νέα ηχητικά σχήματα εξασκεί την συνειδητή ακουστική κατανόηση των παιδιών τα βοηθάει να βελτιώσουν την προσοχή τους στη δική τους γλώσσα. Αυτό τα προετοιμάζει για την κατανόηση του προφορικού λόγου αργότερα στο σχολείο. "Η εκμάθηση μια δεύτερης γλώσσα σε μικρή ηλικία είναι το πιο καλό φάρμακο για τον εγκέφαλο των παιδιών", σημειώνει η Barbara Lust, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος και Γλωσσολόγος, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Cornell, στο Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών. Δεν προκαλεί σύγχυση, ούτε καθυστέρηση στην γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών. Αντιθέτως, οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα μπορούν να συγκεντρώνονται καλύτερα από τα παιδιά που ξέρουν μόνο μια γλώσσα και έχουν περισσότερα γνωστικά πλεονεκτήματα. Όσο πιο νωρίς έρχεται το παιδί σε επαφή με μια ξένη γλώσσα τόσο πιο πιθανό είναι να έχει επάρκεια στη γλώσσα αυτή. Η εκμάθηση θα πρέπει να γίνεται σε περιβάλλον όπου τα παιδιά ακούν και βιώνουν τη γλώσσα με ευχάριστο και αβίαστο τρόπο όπως για πράδειγμα σε ¨προγράμματα εμβάπτισης¨.
 2. Υπάρχει καθυστέρηση στη μητρική γλώσσα με την εκμάθηση μιας δεύτερης;
  Δεν υπάρχει κάποια θεωρία που να αποδεικνύει ότι υπάρχει αναπτυξιακή καθυστέρηση σε παιδιά που κατανοούν ή μαθαίνουν μια δεύτερη γλώσσα σε μικρή ηλικία. Αντιθέτως έχει αποδειχθεί ότι η εκμάθηση γλωσσών σε νεαρή ηλικία ενισχύει την ευαισθητοποίηση στους ήχους και τον ρυθμό των γλωσσών.
 3. Τι αντίκτυπο έχει στην ταυτότητα του παιδιού η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας σε καθημερινό επίπεδο στην προσχολική εκπαίδευση;
  Μαθαίνοντας δύο γλώσσες και μαθαίνοντας να σκέφτονται σε δύο γλώσσες, τα παιδιά βιώνουν την πολλαπλότητα και παύουν να είναι δέσμια μιας μονολιθικής ταυτότητας. Η εκμάθηση γλωσσών σε νεαρή ηλικία πλάθει ανθρώπους που έχουν ρίζες όπως όλοι οι άλλοι, αλλά ταυτόχρονα ξέρουν ότι οι ρίζες τους δεν είναι οι μόνες και ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ρίζες. Στο Play & Learn υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα των παιδιών και των οικογενειών τους και την πολυτισμικότητά τους.
 4. Πως οφελείται ένα παιδί με την εκμάθηση δεύτερης γλώσσας στην προσχολική ηλικία;
  Η εκμάθηση γλωσσών σε νεαρή ηλικία όχι μόνο διευρύνει το μυαλό των παιδιών αλλά και τα απαλλάσσει από τον φόβο που τους προκαλούν οι ξένες γλώσσες και οι δυσκολίες που συνδέονται με την εκμάθησή τους. Αναπτύσσεται η ικανότητα των παιδιών να προσαρμόζονται σε καταστάσεις οι οποίες δεν τους είναι οικείες από πολιτισμική άποψη. Ακόμη και στην περίπτωση που τα παιδιά δεν συνεχίσουν να μαθαίνουν την ίδια γλώσσα αργότερα στο σχολείο, οι προσπάθειες που καταβάλλουν όταν αρχίζουν να μαθαίνουν γλώσσες σε προσχολική ηλικία θα τους είναι για πάντα χρήσιμες.
 5. Πως γίνονται εγγραφές;
  Έχουμε επιλέξει το Play & Learn να είναι ένα μικρό και οικογενειακό σχολείο με μικρά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε θέσεις για όλες τις οικογένειες που θα ήθελαν να είναι μέρος του Play & Learn.
  Τα παιδιά που ξεκινούν στην τάξη του Παιδικού σταθμού είναι η βασική ομάδα που συνεχίζει στο Νηπιαγωγείο. Για παιδιά που ξεκινούν στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών συνεχίζουν μαζί μας με την κατάκτηση διπλώματος C2.
  Δεχόμαστε νέα παιδιά με βάση την ημερομηνία της πρώτης μας επικοινωνίας με την οικογένεια.

NEWSLETTER

Λάβετε νέα μας και ενημερωθείτε για τις μελλοντικές εκδηλώσεις μας

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό
είναι υποχρεωτικό