Σεμινάρια για τα παιδιά, με θέμα " Εκπαίδευση Γονέων και Εκπαιδευτικών στη Σεξουαλική - Σχεσιακή Διαπαιδαγώγηση"

09.02.2024

Δύο Βιωματικά Σεμινάρια με θέμα " Εκπαίδευση Γονέων και Εκπαιδευτικών στη Σεξουαλική - Σχεσιακή Διαπαιδαγώγηση" είχαμε την χαρά να πραγματοποιήσουμε στον χώρο του Play & Learn!

Η πρώτη ενότητα με τίτλο "Ντετέκτιβ συναισθημάτων" πήρε μέρος την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και πραγματευόταν τα συναισθήματα!
Τα παιδιά καλούνταν να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα και να τα εκφράζουν ελεύθερα! Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στο συναίσθημα της ασφάλειας και της ανασφάλειας! Στόχος αυτής της ενότητας είναι να καλλιεργηθούν κοινωνικές δεξιότητες που αφορούν την εξερεύνηση των συναισθημάτων και να ενδυναμωθούν ώστε να αντιδρούν όταν νιώσουν άβολα ή περίεργα!
 

Η δεύτερη ενότητα, πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου και είχε τίτλο: Ζωγραφίζω τη «Μαργαρίτα της εμπιστοσύνης». Συζητάω για τα «Καλά και τα κακά αγγίγματα»

Η δεύτερη αυτή ενότητα θέτει ως πρωταρχικό στόχο τη σημασία του «δικτύου ασφαλείας» των παιδιών που αποτελείται από ενήλικες που εμπιστεύεται και σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθεί όταν νιώσει το συναίσθημα της ανασφάλειας!

Γνωρίζουν δηλαδή τρόπους και μεθόδους επικοινωνίας απέναντι σε αρνητικές συμπεριφορές!

NEWSLETTER

Λάβετε νέα μας και ενημερωθείτε για τις μελλοντικές εκδηλώσεις μας

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό
είναι υποχρεωτικό