«Πέρα από το ορατό - Η Μεγάλη Εικόνα» | Εικαστική έκθεση του Βαΐτση Τριαντάφυλλου

17.11.2022

Μια διαφορετική έκθεση...

Μια έκθεση Φωτός και Σκιάς...

Σκουπιδιών και Θησαυρών...

Αταξίας και Τάξης...

Υλικών και Άυλων

Τέχνης και Φιλοσοφίας...

Διασκέδασης και Διδακτισμού...

Η εθελοντική πρωτοβουλία, Η Μεγάλη Εικόνα, που ξεκίνησε με αφορμή την πανδημία και τον εγκλεισμό, ολοκληρώθηκε με την έκθεση γλυπτών του Τριαντάφυλλου Βαΐτση.

Η Μεγάλη Εικόνα πλαισιώθηκε από παιδαγωγούς σε όλη την Κρήτη που προσφέραν ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός της έκθεσης ήταν η προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών μέσα από την τέχνη και μέσα από παιδαγωγικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο πεδίο (νηπιαγωγεία, σχολεία, τα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης κλπ.). Μέσω ελεύθερης παρακολούθησης διαδικτυακές ομιλίες και σεμινάρια με αξιόλογους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, «φωτίσαμε» τις δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών, βοηθώντας γονείς και εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν σε θέματα γύρω από την ψυχική ανθεκτικότητα, τη διαχείριση προβλημάτων, τη θετική επικοινωνία, τα κοινωνικά στερεότυπα κ.ά.

Η έκθεση ήρθε να ολοκληρώσει την παραπάνω πρωτοβουλία και να μας ωθήσει να βλέπουμε περισσότερα... Πέρα από το Ορατό... Υπάρχουν αντικείμενα, καταστάσεις, γεγονότα που δεν γίνονται εύκολα κατανοητά. Αν όμως τα δούμε από συγκεκριμένο σημείο, «κουμπώνουν» τα υλικά και οι παράμετροι και μπορούμε πια να τα κατανοήσουμε...

Τα ακατάληπτα γλυπτά της έκθεσης, μέσω του φωτός, μας δίνουν απόλυτα κατανοητές εικόνες και μας περιγράφουν το βίωμα της πανδημίας, όπως το έζησε ο δημιουργός των έργων.

Αυτό που βλέπουμε είναι πάντοτε

λιγότερο από αυτό που κοιτάμε...

Εντυπωσιακές σκιές δημιουργήθηκαν από περίεργα και άμορφα γλυπτά.

Ταξιδέψαμε σε μια έκθεση όπου το φως ζωγραφίζει στους τοίχους.

Είδαμε αυτό που δεν φαίνεται...

Η έκθεση ήταν μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με την υποστήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ και του Μεγάλου Xορηγού Metaxa Hospitality Group.

NEWSLETTER

Λάβετε νέα μας και ενημερωθείτε για τις μελλοντικές εκδηλώσεις μας

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό
είναι υποχρεωτικό