Μουσική και Εικαστικές Τέχνες στα αγγλικά

02.03.2022

Το Μusic&Art circle με τη Yael Levy είναι ένα δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-6) με βάση τη βιωματική συμμετοχή, το οποίο συνδύαζει τη μουσική με τις εικαστικές τέχνες.

Το εργαστήριο δίνει έμφαση στην ιδέα ότι το παιδί βρίσκεται στο κέντρο της δραστηριότητας – το παιδί είναι ο δημιουργός. Το περιεχόμενο του εργαστηρίου βασίζεται σε οικείες έννοιες από τον κόσμο του παιδιού σε συνδυασμό με νέο και άγνωστο υλικό. Αυτή η πτυχή του, ενθαρρύνει τη συνεργασία και δίνει κίνητρα στους συμμετέχοντες. Μέσα από μουσικά παιχνίδια που συμπεριλαμβάνουν ενεργητική ακρόαση, performance (τραγούδι και παιχνίδι), σολφέζ και κίνηση, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν βασικές μουσικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να απολαύσουν τη μουσική με ένα νέο συναρπαστικό τρόπο. Ο συνδυασμός με τις εικαστικές τέχνες, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα ίδια ζητήματα με διαφορετικές αισθήσεις.

Αυτή η μέθοδος είναι μια ολιστική προσέγγιση μουσικής μάθησης, η οποία αντλεί τις αρχές της από την προσέγγιση CM (comprehensive musicianship). Η προσέγγιση CM αντιπροσωπεύει ένα διεπιστημονικό τρόπο μουσικής διδασκαλίας. Ο σκοπός της έγκειται στη σύνδεση και ενσωμάτωση εννοιών, αρχών και περιεχομένων από διαφορετικούς τομείς γνώσης κατά την ενασχόληση με ένα θέμα ή κάποιο ζήτημα που προκύπτει. Στη διδασκαλία δίνεται έμφαση στη σύνδεση της μουσικής με άλλους γνωσιακούς τομείς – στην περίπτωση αυτή τις εικαστικές τέχνες. Εκτός από την προσέγγιση CM, το εργαστήρι αυτό συνδυάζει τις μεθόδους Dalcroze και Kodály, καθώς και την προσωπική εμπειρία της Yael Levi που συνέλεξε στην πορεία της διδασκαλίας της.

Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι να δημιουργήσει μια ευκαιρία για τα μικρά παιδιά να βιώσουν μαζί μιά ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα. (Τα παιδιά μπορούν να πάρουν τις χειροτεχνίες τους στο σπίτι μετά το τέλος του εργαστηρίου, Οι χειροτεχνίες μπορούν επίσης να εκτεθούν ώστε να δώσουν στα παιδιά την ικανοποί και να εκθέσουν τη δραστηριότητα.)

Η Yael Levy (1983 IL/NL) είναι συνθέτις, εικαστικός, performer, και εκπαιδευτικός που ζει στην Κρήτη. Στα έργα της εξερευνά νέα μοντέλα που προκύπτουν από τον συνδυασμό μουσικής σύνθεσης, εικαστικής τέχνης, performance-art και θεάτρου. Σπούδασε σύνθεση και μουσικοπαιδαγωγική στο Levinsky College of Education, στο Tel Aviv. Στη συνέχεια απέκτησε BA και ΜΑ στη μουσική σύνθεση στο Βασιλικό Κονσερβατόριο στη Χάγη (2011 – 2016). Από το 2011 μέχρι το 2021 έζησε και εργάστηκε στην Ολλανδία, ενώ πήρε μέρος σε διάφορες residencies και performances στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων των Living Museum Project, and Interfaces residency for electronic music στην Κύπρο, Manifesta12 στο Palermo της Ιταλίας, και το Sound 59 στο Perm της Ρωσίας. Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί από διάφορα σύνολα στην Ολλανδία συμπεριλαμβανομένων των Catchpenny ensemble, The Northern Consort, Nieuw Ensemble, Ensemble MAZE και Kluster5.

NEWSLETTER

Λάβετε νέα μας και ενημερωθείτε για τις μελλοντικές εκδηλώσεις μας

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό
είναι υποχρεωτικό