Play & Learn - A Creative learning experience

Μαρτυρίες Γονέων

Στο ερώτημα ¨Ποιός είναι ο σημαντικότερος λόγος που στέλνετε το παιδί σας στο Play & Learn;¨ οι γονείς απάντησαν:

 • Η αποτελεσματικότητα της βιωματικής εκμάθησης
 • Για να εξοικιωθεί με το άκουσμα μια ξένης γλώσσας σε μικρή ηλικία
 • Για τον τρόπο διαπαιδαγώγησης...Ο Ν. το απολαμβάνει πολύ και ζητάει να έρχεται...
 • Παιχνίδι/κοινωνικοποίηση
 • Ο βιωματικός τρόπος της εκπαίδευσης
 • To socialize and keep in touch with the language
 • Η εκπαιδευτικός
 • Ο μικρός αριθμός των παιδιών
 • Η όρεξη, η αγάπη που δείχνει η εκπαιδευτικός για τα παιδιά
 • Ομαδικότητα
 • Συναναστροφή με τα παιδιά
 • Το πρόγραμμα είναι μόνο στα αγγλικά και δεν μιλάνε ελληνικά
 • Η εκμάθηση αγγλικών μέσω παιχνιδιού

 

                                             Άλλες μαρτυρίες γονέων:

Anja Cserveny-Hiebel "A wonderful place where our little daughter loved to be and we knew she was not only taken care of but inspired and valued. What more can parents ask for? The teachers are just magnificent! All very respectful and devoted! We would have loved to take the team with us when moving to LA.
Miss you all! Thank you all for having been such loving “companions” for Zoe!"

Eirini Linardaki "Τhe most free learning and creative place I know of for little toddlers and preschoolers"

Stella Malliaraki "Warm, devoted people, stimulating and respectful environment"

Νικολακοπούλου Μαρία "Μετά από παραμονή στο ζεστό και απόλυτα φιλικό χώρο του Play & Learn φεύγουμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Η κόρη μου έμαθε από την άλφα- βήτα μέχρι ανάγνωση γραμμάτων, λέξεων και απλών προτάσεων. Θεωρώ ότι η κ. Αγάπη πρέπει να ασχοληθεί και με την εκμάθηση των αγγλικών σε μεγαλύτερες ηλικίες γιατί διαθέτει μεθοδικότητα, μεταδοτικότητα και ευχάριστο προς τα παιδιά τρόπο μάθησης. Ευχαριστούμε, θα μας λείψετε!"

Μαριλένα Αρετίνη Great opportunity for kids to develop their social, emotional skills and independence while getting to know English!

Γιαλιτάκη Μαρία Αγαπημένο μου play & learn,
Μεσα από αυτό το μήνυμα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω γιατί η επιλογή μου να συμμετάσχουν τα παιδιά μου στην ομάδα σου αποδεικνύεται τώρα σωστή. Βλέπω τ' αποτελέσματα σου τώρα που η κόρη μου ενταχθηκε σε τάξη με κανονικά βιβλία ποσό πιο εύκολα ειναι γι αυτήν συγκριτικά με αλλά παιδάκια η μάθηση της αγγλικής γλώσσας.
Ευχομαι να συνέχισεις χωρίς εμπόδια να προσφέρεις την αγάπη και το σεβασμό σου στα παιδιά μας!!

 

Έλενα Παπαδημητροπούλου Μια σχολική χρόνια έφτασε κ για εμάς στο τέλος! 
Δν ξερω αν η λέξη ευχαριστώ ειναι αρκετή να πω σε ολες τις δασκάλες! 
Σχεδόν για 2 χρόνια κάθε μερα, κάθε πρωι ερχόμασταν , σας αφήναμε τη μικρη μας κ εσεις μας την μεγαλώνατε!!!
Της ανοίγατε τα φτερα της, κάθε μερα όλο κ πιο πολυ, όλο κ πιο δυνατά!!
Κ τσουπ τωρα ειναι έτοιμη να πετάξει!!
Σαν την πεταλούδα θα ανοίξει τα φτερα της να πετάξει!!
Δν ξερω πως θα μπορέσω να εμπιστευτώ ξανα κάποιους δασκάλους να μεγαλώνουν το παιδι μας! Θα ειναι πραγματικά δύσκολο ειμαι σίγουρη!
Η miss Joanna , η miss Panagiwta, η Miss Eirini κ η miss Αgapi! Ετςι θα σας θυμάται η μαριζουλα! 
Θα φροντίσουμε να μν σας ξεχάσει ποτε! 
Ούτε κ εμείς θα σας ξεχάσουμε ποτε! 

Δεν ξεχνιούνται τέτοιοι ανθρωποι!

Ανθρωποι αληθινοί, με πραγματική αγάπη στα παιδια!!
Κ τι δν τους μάθατε....
Τους μάθατε ότι ειναι το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο το παιχνίδι!
Τους μάθατε να αγαπάνε κ να σέβονται το ένα το αλλο!
Τους μάθατε ότι ολα τα συναισθήματα τους επιτρέπονται! 
Τους μάθατε να λύνουν μόνα τους τις διαφωνίες τους! 
Τους μάθατε πως δν πειράζει κ αν τσακωθούμε κάποιες φορές!
Τους μάθατε ότι ολοι είμαστε διαφορετικοί! 
Τους μάθατε να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους!
Τους μαθατε να αγαπάνε!
Τους μάθατε να παιζουν με τα χώματα, τη λάσπη, το νερό!!!
Μα πάνω απ'ολα μαθατε σε εμάς τους γονεις ότι τα παιδια μαθαίνουν μεσα απ το παιχνίδι!!
Μας μαθατε να εμπιστευόμαστε τα παιδια μας!!!
Ειμαι τοσο χαρούμενη που η ζωη,(η τύχη, ο θεος;;)σας έφερε στο δρομο του παιδιου μας σε αυτο το τοσο σημαντικό ξεκίνημα της ζωής της!!
Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη στα πρόσωπα σας! 
Αγάπη μπορεί να μην στο είπα ποτε αλλα δν γινεται να μν στο πω: Αξίζεις πολλα μπράβο γι αυτο που κανεις!
Να νιώθεις περήφανη κ να μν σταματήσεις ποτε να εμπνεεσαι απ τα παιδια!!
Γιατι το αποτέλεσμα ειναι μαγικό!
Αποτυπώνεται στις ψυχούλες των παιδιών μας κ αυτο ειναι σπουδαίο!
Καλο καλοκαίρι...
Σας αγαπάμε...
Κ θα περνάμε απο εκει γιατι μας λείπετε ήδη!!!

 

Νίκη Μπικάκη Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και νιώθω την ανάγκη να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Αγάπη Λιαπάκη για το Play & Learn Preschool που το νιώθουμε πραγματικά σαν το δεύτερο μας σπίτι!

Σε ευχαριστώ που μαθαίνεις στο παιδί μου να σέβεται και να νοιάζεται για τους γύρω τους...
Σε ευχαριστώ που νοιάζεσαι για το πως νιώθει, που το μαθαίνεις να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του και που θέλεις πραγματικά να είναι ευτυχισμένο!
Σε ευχαριστώ που το μαθαίνεις να πατάει στα ποδιά του και να έχει αυτοπεποίθηση...
Σε ευχαριστώ που με τόσο φυσικό τρόπο, μέσα από το παιχνίδι, του έμαθες να αγαπά την Αγγλική γλώσσα με αποτέλεσμα στα 3 του χρόνια, να παίζει στο σπίτι κάνοντας ¨διαλόγους ¨ στα Αγγλικά!
Σε ευχαριστώ για τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει διπλά σου! Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερη πρώτη δασκάλα από την Παναγιώτα... γιατί ξέρεις είναι και δική μου δασκάλα! Μου έμαθε τόσα πολλά! Την Αγαπώ!!!
Σε ευχαριστώ για την αγάπη που δίνεις καθημερινά και τόσο φυσικά στο παιδί μου, σε εμάς τους γονείς και σε όλα τα παιδιά σου.! Γιατί όπως σου έχω ξαναπεί, το όνομα σου σε αντιπροσωπεύει απόλυτα.

 

Κατερίνα Λημναίου Mονο θετικά σχολια μας δημιουργούνται για τον υπέροχο αυτόν χώρο!
Αποτελει μια ρηξικέλευθο μορφή εκπαίδευσης που πραγματικά απουσίαζε απο τα εκπαιδευτικά δρώμενα του Ηρακλείου.
Η αγάπη και ο σεβασμός σας για τις ανάγκες των παιδιών που δεν ειναι άλλες απο το ελευθερο παιχνίδι και τη δημιουργία, δικαίως σας χαρίζουν την πρώτη θέση στις καρδιές γονιών και παιδιών.
Σας ευχαριστουμε !!!

 

Μαριάννα Καραχάλιου. Το Play and Learn έγινε ήδη το σχολείο μας! Ένα μικρό σχολείο, οικογενειακό, ζεστό και απλό. Οι άνθρωποι που το απαρτίζουν είναι χαμογελαστοί, ειλικρινείς και καταρτισμένοι. Μια όμορφη σχολική εμπειρία ξεκινά εκεί, και η εκπαιδευτική διαδικασία είναι απλή με παρατήρηση, παιχνίδι, εξερεύνηση του εαυτού τους, του χώρου και των άλλων παιδιών. Των καινούριων φίλων πλέον. Νομίζω και από τις πρώτες λέξεις στα αγγλικά που μαθαίνουν εκεί τα παιδιά είναι «friends». Προσωπικά με κέρδισε η διευθύντρια (Αγάπη Λιαπάκη) από την πρώτη μας συνάντηση και συνέχισε να μου αποδεικνύει την αγάπη της για αυτό που κάνει αλλά και τον επαγγελματισμό της στην φάση του lock-down και έπειτα του ανοίγματος των σχολείων διοργανώνοντας τακτικά online ενημερώσεις και συζητήσεις. Σημαντικό με αυτο το σχολείο είναι ότι «σπρώχνει» και εμάς τους μεγάλους: μας σπρώχνει να γίνουμε καλύτεροι γονείς (π.χ. σεμινάρια Marte Meo), να γίνουμε καλύτεροι πολίτες (π.χ. ανακύκλωση υλικών για κατασκευές), να γίνουμε καλύτεροι με τον εαυτό μας (θετικές σκέψεις). Είναι απλά πράγματα, αλλά σημαντικά. Υπάρχουν και πολλά ακόμα αλλά θα τα μάθετε από τις δασκάλες. Εγώ, ο Γιώργος και κυρίως ο Μιχάλης μας σας συστήνουμε το Play and Learn ανεπιφύλακτα!

 

Μαρία Χαλκιαδάκη. Μόνο θετικά πράγματα μπορώ να πω για τον παιδικό σταθμό του play &learn:
- Τα τμήματα αποτελούνται από μικρό αριθμό παιδιών.
- Τα παιδιά μπορούν να κάνουν καλή και ομαλή προσαρμογή - με την παρουσία του γονέα για όσο χρειάζεται.
- Διαθέτει φυσική αυλή που τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον.
- Αρκετό ελεύθερο παιχνίδι αλλά και πολύ ωραίες οργανωμένες δραστηριότητες από τις δασκάλες.
- Οι δασκάλες βοηθούν στην αυτονομία, ανεξαρτησία και ελευθερία των παιδιών, εστιάζοντας ταυτόχρονα στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε παιδιού.
- Επαφή με τα αγγλικά με βιωματικό τρόπο.
- Καλή επικοινωνία με τις δασκάλες και με την διευθύντρια και πάντα πρόθυμες να ακούσουν και να ανταποκριθούν στις διαφορετικές απαιτήσεις των γονιών.

 

Έφη Καρουζάκη. Ευχαριστούμε τοοοοσο πολυ όλη την οικογένεια του play and learn...! Προσπαθω απο το πρωι να σκεφτω να σας γράψω οσα νίωθουμε, και δεν βρίσκω τα λόγια. Περάσαμε μαζί πολλά ειναι η αλήθεια!!! Για αρχή, αυτά τα μικροπροβλήματα που έχουν τα παιδιά και που οι δασκάλες τα βρίσκουν ευκαιρίες για να κάνουν συζητήσεις, να τα μετατρέψουν μαγικά σε εκπαιδευτικές στιγμές που τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται, να νιώθουν σιγουριά να τα συζητάνε και να τα λύνουν. Μονα τους! Να γινονται έτσι ανεξάρτητα και να αποκτούν επιστοσύνη στον εαυτό τους, και να μεγαλωνουν ευτυχισμένα μεσα τους!  Και χαρές!!! Το παιδακι μας γυριζε χαρούμενο απο το σχολειο καθε μέρα, εχοντας απολαυσει ωρες παιχνιδιού, ζωγραφικής, γέλιου, δραστηριοτήτων! Προσαρμοστήκαμε σε δύσκολες συνθήκες. Μεγαλώσαμε μαζι, μάθαμε μαζι, αποκτήσαμε εμπειρίες, και τις φυλάξαμε στην καρδιά μας. Ρωτησα πολλες φορες τη Δημητρα πως ηταν η τελευταια της μερα και αν στεναχωριέται που αφηνει το σχολειο αυτό. Και ξέρετε τι? Περασε τέλεια την τελευταία μερα, και είναι πολυ χαρούμενη που προχωράει. Χαίρεται, γιατι καπως ξερει μεσα της οτι την αγαπη που πηρε απο το σχολειο αυτό, μαζι με τις στιγμές, τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που ένιωσε, θα τα εχει μαζι της, να της δινουν χαρά και σιγουριά στα επόμενά της βήματα. Σας ευχαριστούμε για ολα οσα προσφέρετε στα παιδιά μας. Σας ευχομαι, να συνεχισετε αυτό το όμορφο έργο και να "μεγαλώνετε" μαζί με τα παιδιά που θα συναντησετε στο δρόμο σας, και να δωσετε και σε εκεινα χαρα οπως δωσατε σε μας.
Μαρία Βρανταράκη. Ο Στέλιος 3 χρόνια στο play n learn πήγε μωρό και φεύγει αυτόνομο παιδί! Δασκάλες και κα Αγάπη να χα κι άλλο παιδί να το φέρνα στην οικογένεια του play n learn preschool!
Πολύμνια Λακιωτάκη. Αχ αχ αχ... Δεν ξέρετε πόσο θα μου λείψει αυτή η ξεγνοιασιά της εμπιστοσύνης που είχα στο Play n Learn. Ειδικά τις μέρες που εγώ δεν ήμουν καλά,  χαιρόμουν τόσο πολύ που το παιδί μου ήταν σε καλά χέρια και περνούσε όμορφα! Νομίζω ποτέ ξανά δεν θα έχω αυτή τη σιγουριά... Σας ευχαριστώ πολύ όλες για όσα δώσατε στο παιδί αλλά και για αυτό το τόσο σημαντικό που δώσατε σε εμένα!

Μαρία Παπαδάκη. Σας ευχαριστω απο καρδιας για την υπεροχη εμπειρια να ειμαστε μαζι σας αυτα τα τρυφερα δυο χρονια!!!μεστες χρονιες απο teachable moments,life skills...εννοιες που βιωσαμε κ μαθαμε απο εσας!!!θα σας εχουμε στην καρδια μας ακομα και αν για λιγο ξεμακρυνουμε!!!να ειστε καλα ολες σας οι δασκαλες και η κυρια Αγαπη!!!χαρηκα που συναντηθηκαμε ολοι εμεις στο παιδικο,στις εκδρομες,στις ομιλιες...σε ολα αυτα που μας προσφερε απλοχερα η Αγαπη!! Καλο καλοκαιρι σε ολουςςςς!!!

Κάλλια Μερκουλίδη. Ευχαριστούμε πολύ τις γλυκές δασκάλες μας, για όσα έμαθαν στην Άννα Μαρια, για την αγάπη, και τον χρόνο που της αφιέρωσαν! Έφευγε κ γυρνούσε στο σπίτι ΠΑΝΤΑ χαρουμενη! Ευχαριστούμε λοιπόν τις δασκάλες, αλλά και την κυρία Αγάπη, που ανεχτήκατε εμένα και τις ανησυχίες μου για το παιδί μας και με κάνατε να νιώθω ότι η Άννα Μαρια είναι σε ένα ασφαλές μέρος, εν μέσω πανδημίας! 
Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς, που μεγαλώνουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ παιδιά, και αποτελούν καλή επιρροή για την Άννα Μαρια! 
Κατερίνα Κατσιούλα- εκπαιδευτικός του Play & Learn. Σήμερα ήταν μια πολύ όμορφη, δημιουργική και συγκινητική ημέρα για εμάς αλλά και για τα παιδιά. Ευχαριστούμε όλους εσάς για τα όμορφα και γεμάτα αγάπη λόγια σας, την εμπιστοσύνη και την χαρά που γεμίσατε την κάθε ημέρα μας αυτή τη χρόνια. Πήραμε μαθήματα από τα παιδιά πιο σημαντικά από ότι κάναμε εμείς. Γέμισαν με την ανεμελιά και τον αυθορμητισμό τους, τα γέλια και τις ανησυχίες τους τη ζωή μας και τα ευχαριστούμε πολύ όπως και εσάς τους γονείς. Έχετε υπέροχα παιδιά 🎈 όλοι μαζί σαν μια ομάδα αγαπήσαμε και αγαπηθήκαμε και αυτό είναι που κρατάω και εγώ από τη πρώτη μου χρόνια στο Play & Learn, το δεύτερο σπίτι μας ❤️ σας ευχαριστώ για όλα, Miss Katerina 🙆🏻‍♀️🎉