Play & Learn - A Creative learning experience

Οι Μικρές Ιστορίες στο Play & Learn

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ!
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Νοεμβρίου 2016

“Συναισθηματική κακοποίηση μέσα στην οικογένεια” Σεμινάριο-ομιλία
ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 26 Νοεμβρίου
ΩΡΑ: 18:00-20:30
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Play & Learn Preschool and Language Institution
ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 27 (δίπλα στο JUMBO).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιώργος Παραδείσης, ψυχολόγος (www.paradeisis.com)
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 ευρώ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία σας ή στο 210-9227730
Δίνεται βεβαίωση συμμετοχής εφόσον ζητηθεί. Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικους, γονείς, ψυχολόγους, φοιτητές και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ-ΟΜΙΛΙΑΣ
Ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουμε σε συγκρούσεις δεν είναι πάντοτε δημιουργικός. Ο στόχος δεν είναι πάντοτε η επίλυση των προβλημάτων. Συχνά συγκρουόμαστε επιχειρώντας απλώς να επικρατήσουμε έναντι του συντρόφου μας, ή μπορεί να νιώθουμε ότι συγκρούεται μαζί μας με βασικό στόχο να μας πληγώσει και όχι να λύσουμε τα προβλήματα. Η συχνότητα των συγκρούσεων μπορεί επίσης να δώσει πολλές πληροφορίες.
Πότε ξεκινάμε να μιλάμε για συναισθηματική κακοποίηση μέσα σε μία σχέση; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της συναισθηματικής κακοποίησης και πως θα την αναγνωρίσω αν υπάρχει στη σχέση μου; Ποιος είναι ο ρόλος του θύτη, ποιος είναι ο ρόλος του θύματος, με ποιο τρόπο τους έχουμε μοιραστεί και πώς ο κάθε ρόλος βοηθάει στο να συντηρείται η κακοποίηση; Ποιές επιπτώσεις έχει στο παιδί η συναισθηματική κακοποίηση;
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας που οδηγούν στη συναισθηματική κακοποίηση; Με ποιο τρόπο μπορώ να φέρομαι και να προκαλώ τον σύντροφό να με κακοποιεί συναισθηματικά. Πως βγαίνω από αυτό αν διαπιστώσω ότι υπάρχει στη σχέση μου και για ποιο λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουμε βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση, δεν την είχαμε αναγνωρίσει, την θεωρούσαμε κανονική και την μπερδέυαμε με την αγάπη;
Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναγνωρίσουμε την συναισθηματική κακοποίηση μέσα στην οικογένεια και τις επιπτώσεις που έχει τόσο ανάμεσα στα ενήλικα μέλη της όσο και στα παιδιά.

 

 

 ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

10:30-11:30: «Τα μαθηματικά μέσα από την Τέχνη»Εργαστήριο για γονείς και παιδιά 3-6 ετών. Εμψυχωτρια: Μαρία Αλβέρτη-παιδαγωγός
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ για κάθε παιδί
Πόσο χρώματα μπορεί να υπάρχουν σε ένα πίνακα ζωγραφικής; Πόσες ευθείες και κάθετες γραμμές διακρίνουμε στους πίνακες του Mondrian; Πόσα διαφορετικά μεγέθη μπορεί να έχει ένας κύκλος στους πίνακες του Kandinsky;
Με ερέθισμα τα έργα διάσημων εικαστικών, τα παιδιά γνωρίζουν τα σχήματα και τα χρώματα, πειραματίζονται με χωροχρονικές έννοιες, ανακαλύπτουν τεχνικές αφήγησεις και δημιουργούν. Και τι θα δημιουργήσω; Ένα πίνακα γεμάτο κύκλους και γραμμές με μικτές τεχνικές κολάζ και ζωγραφικής!
11:30-12:30: ‘Συναισθήματα και ζωγραφική» Εργαστήριο για γονείς και παιδιά 3-6 ετών. Εμψυχωτρια: Μαρία Αλβέρτη-παιδαγωγός
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ για κάθε παιδί
Αν λείπεις… φοβάμαι!
Όταν με κοροϊδεύουν… θυμώνω!
Αν με αγκαλιάσεις νιώθω… χαρά!
Τι είναι τα συναισθήματα και πώς τα αναγνωρίζουμε; Πώς μπορούμε να λέμε πάντα αυτό που αισθανόμαστε; Πόσα χρώματα έχει ο θυμός και τι σχήμα μπορούμε να δώσουμε στη χαρά; Ένα εργαστήριο που έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τα συναισθήματα μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και μυθοπλασίας με κύριο άξονα την Τέχνη. Δημιουργούμε τους δικούς μας πίνακες με μικτές τεχνικές!
13:00-14:00: «Ο πρίγκιπας Μισός» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ για γονείς και παιδιά 3-10 ετών. Παρουσίαση: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός-συγγραφέας.
Γενική είσοδος: 6 ευρώ.
Αν είσαι όμορφος, έξυπνος και πρίγκιπας η ζωή μοιάζει σχετικά εύκολη! Εκτός κι αν έχεις τη συνήθεια ν’ αφήνεις τα πάντα…ΜΙΣΑ.
Πώς περιμένεις μετά να σου εμπιστευτούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ βασίλειο;
Και αν εσύ δεν θες να γίνεις βασιλιάς και έχεις άλλα σχέδια στο μυαλό σου;
Σκηνικό, περούκες, κοστούμια, μουσική και το παραμύθι αρχίζει να παίρνει μορφή. Οι Μικρές Ιστορίες παρουσιάζουν τη διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Ο πρίγκιπας Μισός».
Η αφήγηση είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Ανωγιαννάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ένα βιβλίο που έχει ως θέμα του τη διαφορετικότητα και τον τρόπο που ο κάθε ένας από εμάς ανακαλύπτει το ταλέντο του στη ζωή!
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr γράφοντας το όνομα του εργαστηρίου και τα στοιχεία σας.

Κατεβάστε τo αρχείο