Play & Learn - A Creative learning experience

Οι Εκπαιδευτές μας

Η ομάδα των εκπαιδευτών του Play & Learn εκπαιδεύονται με συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στις αξίες και στη φιλοσοφία του Play & Learn. Η πρώτη εκπαίδευση στο Play & Learn διαρκεί περίπου 1 μήνα. Στη συνέχεια ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με in servive training στο Play & Learn. 

Η Αγάπη Λιαπάκη είναι η Διευθύντρια του Play & Learn. Είναι νηπιαγωγός, κάτοχος ΜΑ in Arts in Music Education, 2ου επιπέδου Orff και Διπλώματος για τη Διεύθυνση Κέντρων Προσχολικής Αγωγής. Τα τελευταία χρόνια χαίρεται να συμμετέχει σαν ομιλήτρια σε συνέδρια για θέματα που αφορούν την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. 

Δούλεψε ως εκπαιδευτικός στην Αμερική με παιδιά ηλικίας 2 έως 16 χρόνων και εργάστηκε σε ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με διαφορετικές εκπαιδευτικές φιλοσοφίες: Μοντεσσοριανά, Ακαδημαϊκά, Μουσικά και σχολεία εμπνευσμένα από το Reggio Emilia της Ιταλίας αλλά και σχολεία της Ελληνικής Ομογένειας. Επίσης εργάστηκε ως Διευθύντρια Κέντρου Προσχολικής Αγωγής για λογαριασμό της φαρμακευτικής εταιρείας Bristol-Myer Squibb and Bright Horizons (100 καλύτερες εταιρίες στην Αμερική) καθώς και Σχολική Σύμβουλος για το University of Memphis.

Το 2009 επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια εργασίας στην Αμερική. Βραβεύτηκε στη Σουηδία από την ΟΜΕΠ (Παγκόσμιο Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής) για τη συνεισφορά της στην εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Η δράση της για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό βραβεύτηκε επίσης μέσω πανελληνίου διαγωνισμού από την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης για το E-twinning (Ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης). Από το 2016  παρακολουθεί με μεγάλο ενθουσιασμό το εκπαιδευτικό σεμινάριο της Νέας Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης.

To Play & Learn γεννήθηκε στη σκέψη της πολλά χρόνια πριν την υλοποίησή του. Οι συναναστροφές που είχε με παιδιά και γονείς από όλο τον κόσμο καθώς και οι γλωσσικές εμπειρίες με αλλόγλωσσες οικογένειες διαμόρφωσαν τη φιλοσοφία της. Πιστεύει ότι στις μικρές ηλικίες η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας γίνεται με αβίαστο τρόπο. Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου κουλτούρας παίζουν και μαθαίνουν στην ίδια γλώσσα, τη Γλώσσα του Παιχνιδιού. Τα αγγλικά αλλά και κάθε γλώσσα είναι ένας από τoυς τρόπους που τα παιδιά εξοικειώνονται και μαθαίνουν στο σχολικό περιβάλλον. Στο Play & Learn η εμκάθηση των αγγλικών είναι το μέσο για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Το 2011 δημιούργησε το Play & Learn- Μαθαίνω Αγγλικά Παίζοντας (Κέντρο Ξένων Γλωσσών) και το 2016 το Play & Learn Preschool (Κέντρο Προσχολικής Αγωγής) για να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν το αυτοσυναίσθημά τους και να μεγαλώσουν καλλιεργώντας την κριτική τους ικανότητα μέσα από την εκμάθηση των αγγλικών.

 

Η Ελένη Καγιαμπάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δόθηκε η ευκαιρία να παρευρεθεί στη Φινλανδία με το πρόγραμμα Erasmus+ για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο πραγματοποιώντας παράλληλα πρακτική άσκηση σε φινλανδικό σχολείο.

 Από την αρχή των σπουδών της τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στράφηκαν προς το Γλωσσικό Γραμματισμό, τις Φυσικές Επιστήμες και την Αναπτυξιακή Ψυχολογία και έχει παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια, ημερίδες αλλά και πανελλήνια ή διεθνή συνέδρια. Επίσης  εργάστηκε εθελοντικά για 1,5 χρόνο στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αυτισμό στο Ρέθυμνο.  Από το Νοέμβριο του 2018 πραγματοποιεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών πάνω στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία και τις Παιδαγωγικές Εφαρμογές, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στο Play & Learn το παιδί και το βίωμα μπαίνουν στο κέντρο της μαθησιακής διαδικασίας. Με συνοδοιπόρο τον εκπαιδευτικό, τα παιδιά θέτουν ερωτήματα, πειραματίζονται, ερευνούν και ψάχνουν λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν. Στόχος μας είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη του κάθε παιδιού, σεβόμενοι τα διαφορετικά αναπτυξιακά μονοπάτια που κάθε μαθητής ακολουθεί.

 

  H Ειρήνη Βασιλάκη είναι νηπιαγωγός  του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ενασχόληση της με τη διδασκαλία των μικρών παιδιών ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων στο Πανεπιστήμιο. Πολύ γρήγορα παρακολούθησε διεθνή και πανελλήνια επιμορφωτικά σεμινάρια, κυρίως στον τομέα της Εξελικτικής Ψυχολογίας και της Σχολικής Ψυχολογίας. Βιωματικά σεμινάρια από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, καθώς και από το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ με γνώμονα την οριοθέτηση συμπεριφοράς, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη δυσλεξία, συνέβαλλαν στην καλύτερη κατανόηση και στην κατάλληλη διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών.

 Ολοκλήρωσε το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: εξειδίκευση σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και στο σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης» από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τμήματος Ειδικής Αγωγής, όπου εξειδικεύτηκε μεταξύ άλλων σε μαθησιακές δυσκολίες και αναπτυξιακές διαταραχές, όπως είναι η Διάσπαση Προσοχής και η Δυσλεξία, αλλά και στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων.

   Το Play & Learn είναι μια μοναδική εμπειρία γνώσης και μάθησης για τη βιωματική-ολόπλευρη ανάπτυξη των μικρών παιδιών μέσα από διαδραστικές αισθητηριακές δραστηριότητες που πλαισιώνουν την εκπαιδευτική αυτή διαδικασία. Είναι ένα κίνητρο να αποτελέσει μια ξεχωριστή πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και αγάπης τόσο για την ίδια όσο και για τους μικρούς της μαθητές.

 

Η Κατερίνα Κατσιούλα είναι νηπιαγωγός, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα, όπου εξειδικεύθηκε μεταξύ άλλων στην Ειδική Αγωγή και Μαθησιακές Δυσκολίες και στην Σχολική – Εκπαιδευτική Ψυχολογία.

 Η ενασχόλησή της με τη διδασκαλία παιδιών προσχολικής αγωγής άρχισε κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Πανεπιστήμιο με διδακτική και αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε διάφορα Νηπιαγωγεία της πόλης του Ρεθύμνου.

Ο βιωματικός τρόπος εκμάθησης και προσέγγισης μιας ξένης γλώσσας μέσω του Play & Learn είναι για την ίδια μια πρωτόγνωρη εμπειρία που ανυπομονεί να βιώσει μαζί με τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Η ίδια θέτει μια Παιδαγωγική πρόκληση που την προκαλεί να βάζει υψηλούς στόχους γεμάτους με επιθυμία για εξέλιξη, εξερεύνηση και αυτοβελτίωση.

 

Η Μανιά Γεωργία είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με την οικογένεια, την κοινωνία καθώς και ημερίδες με κύριο άξονα την ενδοοικογενειακή βία και «το παιδί σε κίνδυνο».

Η ενασχόλησή της με τη διδασκαλία παιδιών προσχολικής αγωγής άρχισε παράλληλα με την φοίτηση της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου ήρθε σε πρώτη επαφή με την ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες και την εκμάθηση ελληνικών ως ξένης γλώσσας, σε παιδιά μεταναστών. Η ειδική εκπαίδευση και η ενασχόλησή της με ένα τέτοιο παιδί με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, την έκανε να καταλάβει πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι η βιωματική μάθηση και η μάθηση μέσω του παιχνιδιού.

Αυτή την φιλοσοφία προάγει και το Play and Learn, μέσω της βιωματικής εκμάθησης της ξένης γλώσσας, των αισθητηριακών δραστηριοτήτων και του παιχνιδιού. Στόχος της είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, σεβόμενη πάντα την διαφορετική προσωπικότητα του καθενός.
Η εργασία της στο Play & Learn είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και για την ίδια για μάθηση και γνώση και ανυπομονεί να την ζήσει!

 

H Καραγεωργιάδου Άννα Μαρία είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και με πτυχίο από το Association Montessori Institute of London με τίτλο Βοηθός δασκάλας Montessori για ηλικίες τριών έως έξι ετών.

 Μετακόμισε στο Λονδίνο το 2015 και εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε Μοντεσσοριανό σχολείο, έχοντας τάξη με παιδιά απο 7 μηνών έως 5 χρονών. Παρακολούθησε πλήθος διεθνών σεμιναρίων βασισμένα στην ειδική αγωγή, τις διατροφικές αλλεργίες και δυσκολίες, τη νοητική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού καθως και την αναλυτική καταγραφή της καθημερινότητας ενος παιδιού(observations) με στόχο τη καλύτερη εξατομικευμένη κατανόηση των αναγκών του. Μέσα απο τη ζωή και τη δουλειά της στο Λονδίνο, γνώρισε, δίδαξε, διδάχτηκε και ανέπτυξε φιλίες με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμών και θρησκειών. Αυτή η εμπειρία της έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσει εβδομαδιαία προγράμματα για να γνωρίσουν τα παιδιά διάφορα ήθη και έθιμα και να γιορτάσουν άλλες γιορτές. Θέλοντας να συνεχίσει να εργάζεται με μικρά παιδιά ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2019 τις νέες της σπουδές ως βρεφονηπιοκόμος-νηπιαγωγός.

 Η αγάπη της για τα παιδιά και ο βιωματικός τρόπος προσέγγισης του Play and Learn είναι αυτό που την έφερε κοντά μας. Στόχος της είναι μέσα απο το παιχνίδι, το τραγούδι και τη μουσική τα παιδιά να μάθουν να εκφράζονται, να συνεργάζονται και να μαθαίνουν την Αγγλική γλώσσα με ευχάριστο τρόπο.

 

Η Μαρία Μπαλταδάκη σπούδασε Literary Studies in English στο Πανεπιστήμιο του Luton στη Μ. Βρετανία και, συνέχισε με Μεταπτυχιακό στη Δίγλωσση Μετάφραση στο Πανεπιστήμιο του Westminster. Έχει εργαστεί διδάσκοντας αγγλικά διαφορετικών επιπέδων, έχοντας από πολύ νεαρούς μαθητές έως και ενήλικες για αρκετά έτη. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για 4 χρόνια.

 Το 2014 παρακολούθησε ένα πρόγραμμα ενός έτους για την απόκτηση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου καθώς της αρέσει να μαθαίνει και να «εκσυγχρονίζει» τις ικανότητές της διαρκώς. Συγκεκριμένα, η πτυχιακή της είχε να κάνει με το μαγικό, πολυδιάστατο κόσμο των παραμυθιών (κλασσικών αγγλικών, σύγχρονα διασκευασμένων & ελληνικών παραδοσιακών) και τα οφέλη που μπορεί να έχουν στις ψυχές των παιδιών σε ψυχολογικό, γνωστικό και παιδαγωγικό επίπεδο. Στόχος της ήταν να καταδείξει τη σημασία αφήγησης και/ή ανάγνωσης παραμυθιών στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα και να αναδείξει ευέλικτους και εύχρηστους τρόπους, με τους οποίους μπορεί ο εκπαιδευτικός να τα προσεγγίσει.

Ο βιωματικός τρόπος προσέγγισης του Play and Learn και η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μέσα από ένα «καλειδοσκόπιο» παιδικών διδακτικών δραστηριοτήτων, ειδικά προσαρμοσμένων για τις ηλικίες των παιδιών αποτελούν άλλη μια ενδιαφέρουσα, παιδαγωγική πρόκληση που θα χαρεί να φέρει σε πέρας με μοναδικό γνώμονα την αγάπη της για τα παιδιά και τη διδασκαλία.  

 

Η Μαρία Βαμβουκάκη σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Επάρκειας και Άδειας Διδασκαλίας Αγγλικών σε Ιδιωτικά Κέντρα Εκμάθησης Αγγλικών. Διδάσκει αγγλικά όλων των  επιπέδων τα τελευταία 10 χρόνια.

 Το 2013 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και εργάστηκε ως Early Years Practitioner σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, ασχολήθηκε με την εκπαίδευση και αγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι, το τραγούδι, την απαγγελία, τη διήγηση, το χορό, τη ζωγραφική και τη χειροτεχνία. Ήρθε σε επαφή με παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων και δημιούργησε δεσμούς με τα ίδια και τις οικογένειες του, που κρατάνε μέχρι και σήμερα. Φροντίζει πάντα να εξασφαλίζει ένα περιβάλλον ελευθερίας, ασφάλειας,  αλλά και σεβασμού της ατομικής προσπάθειας.

 Η εμπειρία της στο Λονδίνο την έκανε να θέλει να συνεχίσει να μεταδίδει γνώσεις μέσω του παιχνιδιού και της δημιουργικής απασχόλησης και είναι αυτό ακριβώς, σε συνδυασμό με την αγάπη της για τα παιδιά, που την έφερε στο Play & Learn. Η παιδοκεντρική μέθοδος εκμάθησης των Αγγλικών, όπως πρεσβεύει το Play & Learn, ταυτίζεται απόλυτα με την φιλοσοφία της ίδιας. Το παιχνίδι και η καλλιτεχνική έκφραση είναι μέθοδοι απελευθέρωσης συναισθημάτων και προσωπικοτήτων και αποτελούν μια στέρεη βάση, στην οποία ένα παιδί μπορεί να εξελιχθεί και να δημιουργήσει. Κατά αυτόν τον τρόπο τα παιδιά όχι μόνο τηρούν κανόνες και αυτοβελτιώνονται, αλλά εξερευνούν, ανακαλύπτουν και εφαρμόζουν πάντα με σύμμαχους τον εκπαιδευτικό και τον γονιό.